Κάνε like και share και κέρδισε τα κρασιά του Πασχαλινού τραπεζιού σου

Κάνε like και share και κέρδισε τα κρασιά του Πασχαλινού τραπεζιού σου

Κάνε like και share και κέρδισε τα κρασιά του Πασχαλινού τραπεζιού σου

H cava 800 και το Zoinos Winery σας κάνουν δώρο τα κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι σας!

Θες να είσαι ένας από τους 5 τυχερούς που θα κερδίσουν από 4 επιλεγμένες φιάλες του Zoinos Winery ?

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό


Ο διαγωνισμός ισχύει από 12/4/2020 έως και 15/4/2020 (στις 12 τα μεσάνυχτα).

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο cava800.gr και στη Facebook Page της Cava 800, την Πέμπτη 16/4/2020 στις 12.00 το μεσημέρι.

Σημείωση
* Η ανάρτησή σας θα πρέπει να φαίνεται δημόσια στο Timeline σας στο Facebook για να μπορείτε να συμμετάσχετε στην κλήρωση.

Τι κερδίζουν οι νικητές

Οι 5 νικητές κερδίζουν από 4 φιάλες κρασί Zoinos: 1 φιάλη λευκό, 1 φιάλη ροζέ και 2 φιάλες κόκκινο ( + ένα ΔΩΡΟ έκπληξη).

Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά των 4 κρασιών και προτάσεις σερβιρίσματος.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ήπειρος – ΠΓΕ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Cabernet Sauvignon 60% Βλάχικο και Μπεκάρι 40%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Cabernet Sauvignon Ζίτσα (Αλτσιά Mοναστήρι) (ύψος 700μ.) Βλάχικο και Μπεκάρι (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.)

Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλη θερμοκρασία της σταφυλομάζας. Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης με επιλεγμένους μύκητες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

ΒΛΑΧΙΚΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ερυθρός Ξηρός
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: ΠΓΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Βλάχικο 100%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.)

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία της σταφυλομάζας.

Έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση για τουλάχιστον ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΤΕΜΠΙΝΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Λευκός Ξηρός από Σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ζιτσα – ΠΟΠ ΖΙΤΣΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Ντεμπίνα 100%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Ζίτσα (Πουριά, Δραγατσούρα) (ύψος 700μ.) Αμπελώνες σε πλαγιές με μικρές στρεμματικές αποδόσεις.

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία, 8 – 10° C για 24 ώρες. Ακολουθεί ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με επιλεγμένους μύκητες.
Σύντομη παραμονή του νέου οίνου πάνω στις φίνες οινολάσπες.

SEIRIOS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οίνος Ροζέ Ημίξηρος
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ήπειρος – ΠΓΕ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 90% Βλάχικο -& 10% Μπεκάρι
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Βλάχικο και Μπεκάρι (Περιοχή Δραγατσούρα, Πουριά) (ύψος 700 μ.)

Προζυμωτική εκχύλιση στους για 24 ώρες των ποικιλιών. Μικρός χρόνος εκχύλισης σε υψηλότερη θερμοκρασία για την επίτευξη της  χρωματικής απόδοσης.
Ακολουθεί πίεση σε πνευματικά πιεστήρια, απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας 13-16 c.

επιπλέον … ένα Τσίπουρο ΖΟΙΝΟΣ (200 ml) για να ανοίξει η όρεξη !

ZOINOS ΤΣΙΠΟΥΡΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τσίπουρο διπλής απόσταξης
ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: Ντεμπίνα 100%
ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ: Ντεμπίνα Ζίτσα (ύψος 700μ.)

Η σταφυλομάζα μετά τη διαδικασία της ζύμωσης τοποθετείται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες κι ακολουθεί αργή διπλή απόσταξη σε ήπια θερμοκρασία. Κατά τη διαδικασία της δεύτερης απόσταξης, γίνεται διαχωρισμός σε τρία κλάσματα κεφαλή-καρδιά και ουρά, όπου και απομονώνεται μόνο η καρδιά.
Με αυτόν τον τρόπο παράγουμε την «Ψυχή της Ντεμπίνας»

Λίγα λόγια για τη Zoinos Winery

Πίσω από την δημιουργία της ZOINOS WINERY  βρίσκεται το ανήσυχο και φιλοπρόοδο πνεύμα των αμπελουργών της περιοχής , και το οποίο φυσικά χαρακτηρίζει , όπως είναι γνωστό , διαχρονικά την Ήπειρο.  Χρονική αφετηρία είναι το  1954, μια εποχή που ακόμη  η χώρα μετρά πληγές από τον πόλεμο και όσα ακολούθησαν, με την ίδρυση από τους  αμπελουργούς της Ζίτσας του πρώτου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού με μικρές εγκαταστάσεις.

Οι εργώδεις προσπάθειες οδηγούν το 1973 στην ίδρυση του σύγχρονου Οινοποιείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, το πρώτο οργανωμένο οινοποιείο στην Β.Δ. Ελλάδα κι ενώ ήδη από το 1972 οι οίνοι της ζώνης Ζίτσας αναγνωρίζονται και νομοθετικά ως ΠΟΠ.


You've just added this product to the cart:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!