Κτήμα Άλφα

Κτήμα Άλφα

Το Κτήμα Άλφα περιλαμβάνει  ένα εξαιρετικό Ξινόμαυρο κατηγορίας Αμύνταιο ΟΠΑΠ, αλλά με ιδιαίτερα μοντέρνο και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, καθώς και το Άλφα Syrah, μία από τις εκλεκτότερες ετικέτες της ομώνυμης ερυθρής ποικιλίας στην Ελληνική αγορά. Η συλλογή ολοκληρώνεται από την ερυθρή ετικέτα ALPHA One, η οποία δημιουργήθηκε για να αναδεικνύει τις πιο ασυνήθιστες ερυθρές ποικιλίες του Κτήματος, ενώ κάθε χρονιά εμφιαλώνεται με διαφορετική ποικιλιακή σύνθεση. Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερα επιτυχημένο ALPHA One 2004 ήταν χαρμάνι Montepulciano (50%) και Μαυροδάφνη (50%), η ετικέτα του 2005 θα είναι μονοποικιλιακό Montepulciano, ενώ αυτή του 2006 θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μονοποικιλιακό Tannat.

Όσοι έχουν την τύχη να έχουν δοκιμάσει το γλυκό κρασί του Κτήματος Άλφα (με το έξυπνο όνομα «Ωμέγα») σε εκθέσεις, εκδηλώσεις ή στο οινοποιείο, θα γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα σπάνιο δείγμα του είδους. Το Ωμέγα, που προκύπτει από χαρμάνι των ποικιλιών Gewurztraminer και Μαλαγουζιά από όψιμο τρύγο και έχει υποστεί 18μηνη παλαίωση σε βαρέλι, είναι ένα εντυπωσιακά αρωματικό και ευγενές επιδόρπιο κρασί που προορίζεται για να συνοδεύει τυριά και φίνα επιδόρπια.

Share this post


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική Προστασίας Προσωπικού Απορρήτου του cava800.gr

Αποδέχομαι Δεν αποδέχομαι Όροι Χρήσης & Προσωπικά δεδομένα