Τα 10 «γιατί» η μπύρα ωφελεί την υγεία

Επειδή δεν κάνει μόνο το κρασί καλό και η μπύρα δεν είναι ο μόνος υπαίτιος για τα προβλήματα στο συκώτι, διαβάστε 10 πλεονεκτήματα της μπύρας και αρχίστε από σήμερα κιόλας να πίνετε ένα ποτηράκι καθημερινά. Αρκεί να μείνετε στο ένα ποτηράκι και να μην το παρακάνετε γιατί τα οφέλη θα αντιστραφούν!

Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λνκίσκο και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνήσιου, κάλιον, φώσφορού και βιταμινών Β, όπως είναι η Β 12 και το φολικό οξύ. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι έρευνες που αποδεικνύούν πως η μπύρα κάνει καλό στην συνολική υγεία και προστατεύει από πολλές ασθένειες, ενώ παρακάτω ακολουθούν 10 λόγοι που το επιβεβαιώνουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ξεχνάτε πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας, η οποία είναι αυτή που προτείνουμε, περιλαμβάνει ένα κουτάκι τη μέρα για τις γυναίκες και δυο κοντάκια για τούς άντρες.

1. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος
Η μπύρα ρίχνει τα ποσοστά ρίσκού εμφάνισης εμφράγματος κατά 20-40%ο, ενώ έρευνα τον Χαροκόπειον Πανεπιστημίου δείχνει πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει και τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Οι μικρές ποσότητες μπύρας σε συχνή βάση αυξάνουν, δε, τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρύνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα. Η μπύρα περιέχει ακόμα πολνφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

2. Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς
Φινλανδική έρευνα συσχέτισε τη μέτρια κατανάλωση μπύρας με τη μείωση, κατά 40%ο, των πιθανοτήτων εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%ο) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
Επιπλέον, οι διουρητικές ιδιότητες της μπύρας, αποτρέπούν το φαινόμενο της αφυδάτωσης, πού είναι ένας από τους κύριους λόγους εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Τέλος, συστατικά του λυκίσκον επιβραδύνουν την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευσή τον στους νεφρούς και τη συνεπαγόμενη ανάπτυξη πέτρας.

3. Ενισχύει την υγεία τον εγκεφάλού
Η μπύρα μειώνει το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της μνήμης κατά 23%ο. Μειώνεται ακόμα η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer ή κάποιον είδους άνοιας, καθώς η μπύρα ενεργοποιεί την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Η μπύρα, τέλος, θέτει σε επαγρύπνηση τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις λειτουργίες της συγκέντρωσης, της μνήμης και της συλλογιστικής ικανότητας.
4. Προφυλάσσει από το εγκεφαλικό
Σύμφωνα με αμερικάνικες έρευνες, όσοι καταναλώνούν μπύρα, ρίχνουν κατά το εντυπωσιακό 50%ο τις πιθανότητές τους να πάθουν στο μέλλον εγκεφαλικό. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου τον Harvard, μέτριες ποσότητες μπύρας καθημερινά εμποδίζουν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που με τη σειρά τους μπλοκάρού τη ροή τον αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο.
5. Δυναμώνει τα κόκκαλα
Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες πυρίτιον, το οποίο συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη. Προσέχετε όμως, καθώς τα Θετικά αποτελέσματα της μπύρας στη σκελετική υγεία αφορούν μονάχα στη μέτρια κατανάλωσή της. Αυξημένες ποσότητες μπύρας έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

6. Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη
Η μέτρια κατανάλωση της μπύρας περιέχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού μπλοκάρει χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου τον προστάτη στους άντρες. Τα ίδια οφέλη έχει και στις γυναίκες, όσον αφορά στον καρκίνο τον στήθούς.

7. Μείωνει το ρίσκο τον διαβήτη
Το αλκοόλ που περιέχεται στη μπύρα, αυξάνει την ευαισθησία τον οργανισμού στην ινσουλίνη, δρώντας έτσι σαν ασπίδα ενάντια στην εμφάνιση διαβήτη. ‘Ερευνα τον 2011, τον Πανεπιστημίου τον Harvard, μελέτησε τις αντιδράσεις στον οργανισμό 38.000 ανδρών μέσης ηλικίας και όσοι από αυτούς έπιναν 1-2 ποτήρια μπύρα την ημέρα, έριξαν τις πιθανότητες διαβήτη τύπον 2 κατά 25%ο.
Η μπύρα, ακόμα, περιέχει φυτικές ίνες, που είναι σημαντικό κομμάτι μια υγιούς διατροφής όσων πάσχουν από διαβήτη, ενώ θα πρέπει να έχετε στο νου σας να επιλέγετε ετικέτες με χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων.

8. Απομακρύνει το ενδεχόμενο τον Alzheimer
‘Οπως αναφέρουμε και άνωθεν, η μπύρα ρίχνει κατά 23%ο τις πιθανότητες να εμφανίσετε κάποιο νοητικό πρόβλημα όσο μεγαλώνετε. Αυτό το σημαντικό όφελος της μπύρας οφείλεται στο πυρίτιο που περιέχει η μπύρα, το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο από τις επιβλαβείς δράσεις τον αργίλιον, οι μεγάλες ποσότητες τον οποίον στο σώμα, είναι μια πιθανή αιτία πίσω από τη νόσο τον Alzheimer.

9. Ενυδατώνει το δέρμα
Η μπύρα ενυδατώνει εσωτερικά το δέρμα και για τον λόγον το αληθές, έαν πιείτε μπύρα μετά από άσκηση, θα πετύχετε καλύτερη ενυδάτωση από το αν πίνατε νερό. Αυτό ουσιαστικά οφείλεται στο ανθρακικό της μπύρας που βοηθάει στην ικανοποίηση της δίψας καλύτερα. Οι ιστορικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έκαναν μπάνιο σε μπύρα για την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση τον δέρματός τους. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στην αποτοξίνωση τον οργανισμού μέσω τον δέρματος.

10. Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγιά κάνει την μπύρα μια από τις καλύτερες Θεραπείες της πιτυρίδας. Πλύντε τα μαλλιά σας με ένα μπουκάλι μπύρας δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα Θα απαλαγγείτε από τις ενοχλητικές νιφάδες. Η μπύρα ακόμα Θα κάνει τα μαλλιά σας περισσότερο μαλακά και λαμπερά.

Βεβαιωθείτε, όμως, ότι ξεπλένετε πολύ καλά το κεφάλι σας μετά τη μπύρα, αλλιώς διαφορετικά η μυρωδιά της μπύρας Θα μείνει μαζί σας λίγο παραπάνω…

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΑΛΑΘΙ (0)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ.0