Η μάρκα γιορτάζει τα εγκαίνια ενός νέου αποστακτήριου το Φεβρουάριο του 1931 στην Κοιλάδα του Mabouya, κοντά Dennery, στην Αγία Λουκία. Η Ποτοποιία ιδρύθηκε από τον Denis Barnard και παράγεται ρούμι μέχρι το 1972, όταν το Saint lucia Distillers σχηματίστηκε από την συγχώνευση του αποστακτηρίου Dennery και το Roseau . Αυτή η ιστορία εκπροσωπείται στην ετικέτα και το εξωτερικό κουτί της μάρκας. Κάθε χρόνο το χρώμα της ετικέτας αλλάζει. Ως εκ τούτου, η φιάλη του 2012 θα είναι διαφορετική από την φιάλη του 2011 όσον αφορά κι το περιεχόμενο αλλά και το περιτύλιγμα. Κάθε φιάλη έχει ατομική αρίθμηση.
Προέρχεται από παραδοσιακό ρούμι μελάσας και αγροτικό ρούμι Lucian που παράγεται από φρέσκο ζαχαροκάλαμο που καλλιεργείται στα χωράφια δίπλα στο αποστακτήριο. Στη μύτη αναδεικνύονται αρώματα σταφίδας, δέρματος, μπαχαρικών με νότες καπνού και στο στόμα η γεύση ξεχωρίζει για τη σταφίδα και την κρέμα καραμέλας.