Κτήμα Καμκούτη – Tσαπουρνάκος

Tσαπουρνάκος ή Τσαπ(ρ)ουνάκος είναι μια παλιά ποικιλία σταφυλιού στο Βελβεντό. Η ρίζα της λέξης είναι λατινική και έχει σχέση με την εικόνα της ράγας του που παραπέμπει σε μικρό δαμάσκηνο. Εντάσσεται στην οικογένεια του Cabernet Franc.

Tσαπουρνάκος ή Τσαπ(ρ)ουνάκος
Παλιά ποικιλία σταφυλιού στο Βελβεντό

Απόχρωση βαθιά ρουμπινί με καφέ ανταύγειες, αναυλίζει έντονα αρώματα τα οποία θυμίζουν αυτά του μαύρου ώριμου κερασιού και του μούρου. Κάποια γλυκά στοιχεία όπως βανίλια και γλυκόριζα παντρεύονται μοναδικά με τις νίξεις μαύρης σοκολάτας και καπνού. Στο στόμα το κρασί είναι ξηρό, μέτριας οξύτητας και το σώμα παρουσιάζεται κομψό χωρίς να είναι αδύναμο ή πολύ γεμάτο. Οι τανίνες είναι βελούδινες και φινετσάτες με μακρά επίγευση.

Το ΚΤΗΜΑ

Ο αμπελώνας του κτήματος Καμκούτη είναι ιδιόκτητος και βρίσκεται στην περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, σε υψόμετρο 400 μέτρων, στις παρυφές των Δυτικών Πιερίων και δίπλα στην λίμνη Πολυφύτου.

Η θέση αυτή δημιουργεί ένα ιδιαίτερο και σπάνιο μικροκλίμα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες της λίμνης με της χαμηλότερες θερμοκρασίες του ορεινού όγκου των Πιερίων δημιουργούν ένα συνεχές αεράκι που συμβάλλει στη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών, δίνοντας τους ένα ιδιαίτερα αρωματικό χαρακτήρα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΑΛΑΘΙ (0)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ.0
Μετάβαση στο περιεχόμενο