Η εισαγωγή του Sauvignon Blanc στον ελληνικό αμπελώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου προφίλ των λευκών ελληνικών κρασιών.

Το Sauvignon Blanc με τη ζωηράδα, την ευλυγισία και τη φρεσκάδα του έχει κατακτήσει οριστικά τους Έλληνες οινόφιλους. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα προσόντα του, και η μοναδική του ικανότητα να αναδεικνύει υπέροχα τα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε εδώ, πέτυχε, καθώς βρήκε στα ελληνικά εδάφη και στις ελληνικές κλιματικές συνθήκες τον τρόπο να εκφράσει γοητευτικά τα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζονται στα κρασιά της ποικιλίας, και σιγά σιγά κατόρθωσε να ανέβει πολύ ψηλά.

Φυτεμένο στις πιο κρύες περιοχές του κόσμου εκμεταλλεύεται όλα τα μέσα της σύγχρονης οινοποίησης, που χρησιμοποιούν τα οινοποιεία προκειμένου να διατηρήσουν ή και να εντείνουν το άρωμα και το νεύρο της ποικιλίας. Οι προζυμωτικές εκχυλίσεις, η ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες και οι επιλεγμένες ζύμες χρησιμοποιούνται εκτεταμένα, προκειμένου να μεγεθύνουν το μοναδικό χαρακτήρα του. Έτσι, τα τυπικά αρώματά του, κίτρου, γκρέιπφρουτ και πράσινου σμέουρου –που βρίσκονται εδώ σε ώριμη μορφή– συμπληρώνονται με νότες πεπονιού και άγουρων λευκόσαρκων φρούτων. Στο στόμα τα κρασιά είναι τραγανά, ελαφρύα και δροσιστικά, χωρίς να γίνονται επιθετικά.

Αν και η χώρα μας είναι μεσογειακή, διαθέτει πολλά ορεινά και ημιορεινά αμπελοτόπια όπου το Sauvignon Blanc μπορεί να εκφραστεί προσφέροντας αμέτρητες υπέροχες ετικέτες.

Βρείτε Κρασιά Ποικιλίας Sauvignon Blanc σε Προσφορά

Ισχύει για αγορές έως και την Κυριακή των Βαΐων 28-4-2024

Close
Close
Sign in
Close
Cart (4)

Υποσύνολο: 110,49

Total Weight: 4,3 κ.

ΚαλάθιΤαμείο



4