Την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου συνειρμικά το μυαλό μας πάει στο μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Οι κουζίνες των σπιτιών αλλά και τα εστιατόρια προμηθεύονται από μέρες το λιπαρό αυτό ψάρι. Εάν είχε κάποιος την ικανότητα να απομονώσει τη μυρωδιά ολόκληρης της Ελλάδας εκείνη τη μέρα, σίγουρα θα πλημμύριζε η μύτη του με αυτό το πιάτο.
Πρόκειται για ένα φαγητό που αποτελείται από ένα παχύ ψάρι το οποίο συνήθως τηγανίζεται και συνοδεύεται με σκορδαλιά. Άριστος σύμμαχος σε αυτό το γεύμα είναι το Δάκρυ του Πεύκου. Το κρασί αυτό έχει πολυδύναμο χαρακτήρα, με εσπεριδοειδή αλλά και βοτανικά αρώματα και φόντο τη βανίλια και το βούτυρο και έτσι μπορεί αντάξια να υποστηρίξει τις έντονες γεύσεις του σκόρδου και του ψαριού. Ταυτόχρονα το πλούσιο στόμα και η υφή του σε συνδυασμό με την οξύτητα συμπληρώνουν αρμονικά τη λιπαρότητα του πιάτου.
Το Δάκρυ του Πεύκου δικαιώνει τον όρο ρετσίνα και ο κ. Κεχρής αξίζει συγχαρητήρια για την επιμονή του να φτιάξει ένα ποιοτικό προϊόν που συνδυάζει την παράδοση με την άρτια επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία. Το συγκεκριμένο κρασί βραβεύεται συνεχώς με χρυσά μετάλλια από το διαγωνισμό DECANTER.
Και μιας και το ψάρι έχει την τιμητική του, φανταστικό pairing με πλακί ψάρια είναι και η ΡΟΖΑ από το ίδιο οινοποιείο. Μια ροζέ ρετσίνα από ξινόμαυρο που θα λατρέψει ιδιαίτερα και το γυναικείο φύλλο. Αρωματικά μας θυμίζει κόκκινα φρούτα, βότανα όπως π.χ. το δεντρολίβανο, νύξεις ντομάτας λόγω του ξινόμαυρου, καθώς και βαρελάτα αρώματα όπως η βανίλια.
Για εσάς που νηστεύετε αυτή την περίοδο η ΡΟΖΑ θα ταιριάξει εξαιρετικά με λαδερά όπως οι γίγαντες και οι μελιτζάνες χάρη στην αναζογοωνιτική της οξύτητα και το πλούσιο σώμα της.