Κτήμα Αφιανές – AFIANES IKARIA WINES

Το κρασί της Ικαρίας, ο Πράμνειος οίνος της αρχαιότητας, έχει μακραίωνη ιστορία.

Γεννήθηκε μέσα στο μύθο και συνδέθηκε με τις περιπέτειες και τη λατρεία του Διόνυσου στο νησί. Τη Διονυσιακή τελετουργία, που όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα τοπωνύμια σε πολλές περιοχές της Ικαρίας, ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και δημοφιλής.

Σήμερα το Καριώτικο κρασί, προϊόν μιας πανάρχαιας συνταγής που φυλάχτηκε και διασώθηκε σε πιθάρια χωμένα στη γη, έχει επίσημα πια την ταυτότητα της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του και η Ικαρία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ελάχιστα μέρη σε όλο τον κόσμο, που παράγουν φυσικώς υψηλόβαθμους ξηρούς οίνους.

Το κρασί της Ικαρίας, ο Πράμνειος οίνος της αρχαιότητας, έχει μακρά ιστορία και το χαμένο νήμα της παράδοσης αναζήτησαν ο Νίκος Αφιανές και η σύζυγός του Μαρία από το 1995. Τότε δημιουργήθηκε  το πρώτο κρασί από τα οικογενειακά αμπέλια, αξιοποιώντας μόνο τις τοπικές ποικιλίες, με νέες ή διαφορετικές μεθόδους παραγωγής που φθάνουν έως και την οινοποίηση σε πιθάρια όπως γινόταν πριν από πολλούς αιώνες.

AFIANES ICARUS BEGLERI ΛΕΥΚO

Λευκός ξηρός οίνος από την τοπική ποικιλία Μπεγλέρι Ικαρίας (Π.Γ.Ε)

Χρώμα χρυσοκίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Παχύ σώμα με δάκρυα μεγάλης διάρκειας.
Μύτη πολύπλοκη με αρώματα βανίλιας, καραμέλας βουτύρου, μέλι άναμα και μαρμελάδα εσπεριδοειδών που δημιουργούν ένα εκρηκτικό σύνολο με ευχάριστη οξύτητα.

Στόμα γεμάτο, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Γεύσεις από βανίλια, ξηρούς καρπούς, ώριμα εσπεριδοειδή και άγουρα πυρηνόκαρπα φρούτα, δημιουργούν την αίσθηση κρέμας παρφέ.

AFIANES ICARUS FOKIANO ΡΟΖΕ

Αποβοστρύχωση χωρίς σύνθλιψη. Παραμονή για τρεις ώρες του χυμού με τα στέμφυλα και στη συνεχεία ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρίς καμία χημική παρεμβάση. Μετά το τέλος της ζύμωσης και την πρώτη απολάσπωση ακολουθεί ανάδευση με τις ευγενής λάσπες ανά δέκα ημέρες για τρεις μήνες και έπειτα ωρίμανση σε παλιό γαλλικό δρύινο βαρέλι για πέντε μήνες.

AFIANES ICARUS FOKIANO ΕΡΥΘΡΟ

Ένας ξεχωριστός ερυθρός ξηρός οίνος με πολύπλοκο και πλούσιο χαρακτήρα που ωριμάζει σε γαλλικά δρύνινα βαρέλια Seguin Moreau, για 1 χρόνο.

Χρώμα κόκκινο ρουμπινί με φλογερές ανταύγειες, με δάκρυα μακράς διάρκειας.

Αρώματα βανίλιας, καπνού και μαύρου πιπεριού δένουν με κόκκινα φρούτα και δημιουργούν μια πλούσια αρωματική παλέτα.

Οι μαλακές και έντονες ταννίνες του δρυ σε συνδυασμό με τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας (μούρα, δαμάσκυνα, κόκκινα φρούτα) δημιουργούν ένα βελούδινο και θερμό γευστικό αποτέλεσμα.

AFIANES ΜΑΙΝΑΔΑ ΦΩΚΙΑΝΟ ΡΟΖΕ

Χρώμα Αδιαφανές, κεραμιδί με πορτοκαλί ανταύγειες και δάκρυα μακράς διάρκειας.

Φρουτώδης και πολύπλοκη μύτη , φρούτων του δάσους και βοτάνων, με αρώματα καρπουζιού, καραμέλας βουτύρου και τριαντάφυλλου.

Στόμα γεμάτο, εκπλήσσει με το λευκό πιπέρι, τα αποξηραμένα φρούτα και τα Ικαριακά φρύγανα. Ο όγκος του ισορροπεί με τη δροσερή οξύτητα και την υψηλή μεταλλικότητα του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΙΣΟΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΑΛΑΘΙ (0)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ.0 Cava 800 | Ιωάννινα
Μετάβαση στο περιεχόμενο