Την Καθαρά Δευτέρα, οι περισσότεροι αποφεύγουμε το κρέας από το μενού μας και διαλέγουμε να φάμε μεζεδάκια και πιάτα νηστίσιμα που συνήθως βρίσκονται στην αφάνεια. Λαγάνα, ελιές, ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, όπως χταποδάκι και καλαμαράκια, όσπρια και ντολμαδάκια είναι οι επικεφαλείς του πικ-νικ και των συναντήσεων για το πέταγμα του χαρταετού σε λόφους και παραλίες.
Για εκείνη τη μέρα προτείνουμε την επιλογή ενός φρουτώδους κρασιού με δροσιστική οξύτητα που δε θα δυσκολέψει κανένα στην παρέα μας! Ένα τέτοιο κρασί δε θα μπορούσε να μην προέρχεται από την ποικιλία Sauvignon Blanc. Μόλις σκέφτομαι την ποικιλία αυτή αμέσως πάει το μυαλό μου στη Δράμα, πατρίδα φοβερών λευκών κρασιών με πολύ καθαρή έκφραση του φρούτου που θα μπορούσαν να θυμίζουν άνετα κρασιά Νέου Κόσμου. Οινοποιεία όπως τα Nico και Costa Lazaridi, Βίβλια Χώρα, Κτήμα Παυλίδη και Τέχνη Οίνου όχι μόνο μας μαγεύουν με την γκάμα τον κρασιών τους αλλά αποτελούν και στολίδια οινοτουρισμού!
Πολύ πετυχημένο πάντρεμα στη Δράμα είναι αυτό μεταξύ Sauvignon Blanc – Ασύρτικου και αυτό γιατί το ασύρτικο προσθέτει πινελιές στη δομή και την οξύτητα του κρασιού.
Καλή Σαρακοστή!