Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της και όλοι μας κάνουμε ετοιμασίες για το μεγάλο Πασχαλινό τραπέζι που πλησιάζει. Πράγματι φέτος η διάθεσή μας έχει επανέλθει μιας που η πανδημία δειλά δειλά πλησιάζει στο τέλος της.
Γιορτάζουμε λοιπόν το Πάσχα, τη σημαντικότερη ημέρα της Χριστιανοσύνης! Κάποιοι από εμάς θα αναζητήσουν την εξοχή, κάποιοι τα όμορφα ελληνικά νησιά μας και κάποιοι θα προτιμήσουν να μείνουν στο σπίτι τους. Για οποιονδήποτε προορισμό που θα επιλέξετε, η ομάδα μας σας εύχεται να περάσετε όμορφα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και σας συμβουλεύει για την επιλογή του κατάλληλου για την εορταστική ημέρα οίνου!
Μεγάλο Σάββατο βράδυ
Ε ναι! Φυσικά και μαγειρίτσα, σε κλασσική ή vegan εκδοχή με μανιτάρια. Τρία τα στοιχεία που κυριαρχούν: 1) Λιπαρή υφή, 2) Φυτικότητα, 3) Αυγολέμονο. Ταιριάξτε τις γεύσεις αυτές με ένα ΙΝΙΜΑ Λευκό από το Κατώγι Αβέρωφ, ένα Δάφνιο από το Κτήμα Δουλουφάκη, το λευκό Μέγα Σπλήλαιο Cuvee III, το λευκό Αμέθυστο από Costa Lazaridi, ένα Κατσανό από Οινοποιείο Γαβαλά, ένα Κτήμα Κόκκαλη Δύο Ύψη ή ένα Sancerre Domaine Delaporte. Μυστικός συνδυασμός…;; Ένα εμβληματικό Chardonnay από το Castello Di Ama!
[porto_products view=”products-slider” columns=”6″ use_simple=”” ids=”358148, 975627, 358389, 1461619, 479041, 975614, 1171029″]
Κυριακή της Ανάστασης
Εδώ τα μεζεδάκια, οι σαλάτες και οι αλοιφές κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ, ο Ροζέ Ορειβάτης από Ακριώτου αλλά και το PINK PULL του Καριπίδη μπορούν να τα βάλουν με τα δύσκολα!
Και να που φτάσαμε στην καλύτερη ώρα! Ήρθε η στιγμή για το αρνάκι ή το κατσικάκι.. Εάν δεν βάλετε σούβλα δοκιμάστε ένα λευκό βαρελάτο κρασί, όπως το Sauvignon Blanc από Κτήμα Γεροβασιλείου, μια Orange Debina από Zoinos Winery ή ένα Cuvee NYKTERI του Αργυρού.
Εάν επιλέξετε τη σούβλα εκεί απαιτούνται πικάντικα κόκκινα κρασιά με ζουμερό πλούσιο φρούτο, οξύτητα και στιβαρές τανίνες. Δοκιμάστε τα ψητά της σούβλας με μια Fleva του Σκούρα, με το Adaggio από Jima Winery, με ένα Emphasis Syrah, με την Ορθή Πέτρα από Κτήμα Ζαχαριουδάκη, με το AMMOS του Παλυβού, φυσικά με ένα Παλιοκαλιά από Κτήμα Κόκκινου ή ένα Ξινόμαυρο Καρυδά. Σταθερές και διαχρονικές επιλογές είναι το Κτήμα Κατσαρού, το Κτήμα Άλφα Estate και φυσικά ένα Κτήμα Αβαντίς Collection!
[porto_products view=”products-slider” columns=”6″ use_simple=”” ids=”671973, 1195212, 1265618, 1453750, 975818, 1402239, 1265621″]
Μη παραλείψετε το απεριτίφ! Κλείνοντας, απολαύστε με το γλυκό ή με τα φρούτα σας ένα παγωμένο Ιουλιάτικο από το Οινοποιείο Μπουτάρη.
[porto_product use_simple=”” id=”1195003″]
Καλή Ανάσταση, με Υγεία και Αγάπη σε Όλους μας!!
Cava800