fbpx

JIMA WINERY RUE DU SOLEIL – DAY TWO

JIMA WINERY RUE DU SOLEIL – DAY TWO

Ο πρώτος αμπελώνας φυτεύτηκε το 2013, στην περιοχή Καλομόδια της Άρτας, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και τις εκβολές του ποταμού Αράχθου.

Η ποικιλιακή σύνθεση του αμπελώνα είναι 80% Merlot και 20% Cabernet Franc.

Το έδαφος είναι πηλώδες με υψηλά ποσοστά ασβεστίου, ιδανικό στο να κατακρατά νερό, το οποίο απελευθερώνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των σταφυλιών, συμβάλλοντας σε ήπιο υδατικό στρες. Το σχετικά υψηλό pH του εδάφους, περιορίζει τη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Αυτός ο συνδιασμός συμβάλλει στην διατήρηση της σωστής αναλογίας φυλλώματος – φρούτου.

Η διαμόρφωση του αμπελώνα είναι αμφίπλευρο κορδόνι (royat). Οι στρεμματικές αποδόσεις διατηρούνται χαμηλά, χάρην της συμπύκνωσης και της έντασης των αρωμάτων και των γευστικών χαρακτηριστικών. Η καλλιέργεια του αμπελώνα, όπως και η οινοποίηση γίνονται με την ελάχιστη παρέμβαση μηχανολογικού εξοπλισμού.

Χρησιμοποιούμε χειρωνακτικές καλλιεργητικές πρακτικές (βλαστολόγημα, αφαίρεση ταχυφυών, ξεφύλλισμα & τρύγο), διατηρούμε την άγρια χλωρίδα και πανίδα του αμπελώνα, εφαρμόζουμε παρατεταμένες μεταζυμωτικές εκχυλίσεις και ελαφρές πιέσεις σε κάθετο πιεστήριο.

Τα κρασιά ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια, κατασκευασμένα από τεχνίτες του Μετσόβου με καλά στεγνωμένη (για τουλάχιστον 3 έτη) δρυ Βαλκανίων, όπου ολοκληρώνουν την μηλογαλακτική ζυμώση αυξάνοντας την πολυπλοκότητα και τη σταθερότητα στο χρόνο. Εμφιαλώνονται αφιλτράριστα, με τη χρήση γεμιστικού συστήματος κενού για την αποφυγή της επαφής κρασιού – αντλίας, και ταπώνονται με υψηλής ποιότητας φελλό DIAM.

Η καθημερινή φροντίδα του κρασιού σε όλα τα στάδια παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης συμβάλλει στη δημιουργία κρασιών που εκφράζουν το terroir της περιοχής τους, εχουν μια χαρακτηριστική τυπικότητα που τα ακολουθεί, τα κάνει να ξεχωρίζουν και τους δίνει το προνόμιο της μακροχρόνιας παλαίωσης προς όφελος της πολυπλοκότητας.

Είναι κρασιά που ζητάνε τη μετάγγιση κατά το σερβίρισμα, για να απελευθερώσουν το πλούσιο αρωματικό δυναμικό, το οποίο έχει τη τάση να εξελίσσεται ευχάριστα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Η JIMA WINERY είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον MSC Χημικό, Οινολόγο, DipWSET Παναγιώτη Τζίμα και την σύζυγό του Παιδίατρο & Ομοιοπαθητικό Ιατρό Κρίστυ Καραγιαννίδου. Τη φροντίδα των αμπελιών έχει αναλάβει ο Γεωπόνος Νίκος Τζίμας, αδερφός του Παναγιώτη.

Το οινοποιείο, που σχεδίασε ο Αρχιτέκτονας Αθανάσιος Στεργιούλης, έχει εγκατασταθεί στο αγρόκτημα δίπλα από το πατρικό μας σπίτι, στο χωριό Καλομόδια της Άρτας. Έμβλημα του οινοποιείου είναι ο πελαργός, ο οποίος μας επισκέπτεται πιστά κάθε άνοιξη, κυκλοφορώντας ανάμεσα στα αμπέλια, ψάχνοντας για την τροφή του.

Στο οινοποιείο JIMA WINERY οινοποιούμε σταφύλια που εμείς καλλιεργούμε Merlot & Cabernet Franc. Επιπλέον, το 2019 οινοποιήσαμε σταφύλια της ποικιλίας Βλάχικο, προερχόμενα από αμπελώνα της περιοχής του Μετσόβου, από όπου και ξεκινά την πορεία του ο ποταμός Άραχθος.

Rue du Soleil Day Two

Merlot, Cabernet Franc

Το “Rue du Soleil” είναι η δεύτερη ετικέτα της Jima Winery, Day Two. Η ετικέτα, μοναδικός πίνακας του καλλιτέχνη «Νίκος», παριστάνει ένα άντρα να στέκεται μπροστά από τον καυτό ήλιο. Πρόκειται για ένα κρασί δυναμισμού και όγκου, με χρώμα βαθύ σχεδόν μαύρο.

Οι ταννίνες ζουμερές και ώριμες, ισορροπούν υπέροχα τα υψηλά επίπεδα αλκοολ που προσθέτουν λιπαρότητα και ζεστασιά στο στόμα. Ένας εξαιρετικός καμβάς αρωμάτων και γεύσεων που θυμίζει Bordeaux blend της Napa Valley. Μαύρα, τραγανά κεράσια, ξηροί καρποί λουσμένοι από Βέλγικη σοκολάτα, κύματα από μελάνι και δέρμα, τόνοι άγριων βοτάνων, όλα συνθέτουν τον πολύπλοκο χαρακτήρα του.

 

Διαθέσιμο στην Cava 800

Share this post


You've just added this product to the cart: