To εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Εκτός από τα all time classic ούζα και τσίπουρα αλλά και τις παγωμένες μπίρες που λόγω άνοιξης έχουν την τιμητική τους στα γεύματα του Ευαγγελισμού ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας, δηλαδή ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, συνδυάζεται ιδανικά με μερικά από τα αγαπημένα μας κρασιά. Το έντονο σκόρδο και η χαρακτηριστική γεύση του τηγανιτού ψαριού ζητούν κατά κανόνα λευκά κρασιά, δυνατά σε αλκοόλ και οξύτητες με πληθωρικά αρώματα και πλούσιο σώμα.

Ένας από τους καλύτερους φίλους των ψαριών είναι το Ασύρτικο. Αυστηρή και όξινη γεύση με χαρακτηριστική ορυκτότητα και μακρά επίγευση συνδυάζεται ιδανικά με κάθε θαλασσινό πιάτο. Ειδικά οι μονοποικιλιακές του εκδοχές πάνε τέλεια με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά και τα χαρμάνια που περιέχουν Ασύρτικο τον αναδεικνύουν εξίσου.

Μια άλλη περίπτωση χαρισματικής ποικιλίας που μπορείτε να απολαύσετε με αυτό το πιάτο είναι τα λευκά κρασιά από Ροδίτη και οι ρετσίνες. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές και για τους λάτρεις των πιο φινετσάτων οίνων όπως τα Sauvignon Blanc ή τα αφρώδη που δίνουν μια πολύ διαφορετική διάσταση στο γευστικό τους ταίριασμα με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Προτάσεις

Close
Close
Sign in
Close
Cart (2)


2