Επιλογές για το Μεγάλο Σάββατο & την Κυριακή της Ανάστασης.

Το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης, παράδοσης και… καλού κρασιού! Το τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής της Ανάστασης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσουμε εκλεκτά κρασιά που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά εδέσματα. Παρακάτω σας προτείνουμε τους ιδανικούς οινικούς συνδυασμούς για αυτές τις ιδιαίτερες μέρες και κάντε την κάθε γουλιά… εμπειρία!

🍲 Μεγάλο Σάββατο – Η Αναστάσιμη Σούπα (Μαγειρίτσα) & Αναστάσιμα Πιάτα

Η μαγειρίτσα είναι πιάτο γεμάτο αρώματα και φινέτσα. Το κρασί που θα τη συνοδεύσει, πρέπει να «παίζει» στο ίδιο επίπεδο που θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα και τα αρώματά της.

✅ Προτείνουμε:

Ταιριάξτε τις γεύσεις αυτές με ένα Jima Winery Trois, από  Φοίβο Παπαστρατή F-Oinos , ένα Δαφνιο από το Κτήμα Δουλουφάκη, το λευκό Μέγα Σπλήλαιο Cuvee III, Ορειβάτης Wild σαββατιανό από Ακριώτουλευκό Αμέθυστο από Costa Lazaridi, ένα Κατσανό από Οινοποιείο Γαβαλά, ή ένα Κτήμα Κόκκαλη Δύο Ύψη. Δοκιμάστε και μια Nτεμπίνα Orange απο Zoinos Winery.

Οι επιλέξτε απο τις ποικιλίες:
Ασύρτικο (ιδανικά από Σαντορίνη): Δροσερό, με υψηλή οξύτητα που καθαρίζει τον ουρανίσκο.
Βιδιανό:  Με φρουτώδη χαρακτήρα, με τα πυρηνόκαρπα να ξεχωρίζουν, και απολαυστική επίγευση, με φινέτσα και φρεσκάδα.
Ντεμπίνα: Απολαύστε ήπια αρώματα εσπεριδοειδών, με τραγανή οξύτητα, χαμηλό αλκοόλ και μέτριο σώμα.
Μαλαγουζιά: Φρουτώδη και ευχάριστο, ταιριάζει εξαιρετικά με την ένταση της σούπας.
Κυδωνίτσα: Φρουτώδη χαρακτηριστικά με πρασινοκίτρινο χρώμα έντονα αρώματα φρούτων και ορυκτότητας. 

🔥 Κυριακή του Πάσχα: Ο Οβελίας Συναντά τα Μεγάλα Κόκκινα

Το κυριακάτικο τραπέζι είναι συνήθως πλούσιο και γεμάτο έντονες γεύσεις. Ψητό αρνί ή κατσίκι, πατάτες στο φούρνο, κοκορέτσι, τυριά και πίτες. Εδώ χρειάζεται κάτι με σώμα, χαρακτήρα και ένταση.

🥩 Για το ψητό:

Ένα Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ, από Θυμιόπουλο Rose De Xinomavro, ένα Ροζέ Ορειβάτης από Ακριώτου αλλά και το PINK PULL του Καριπίδη.

Αν μιλάμε για σούβλα τότε μπορούμε να επιλέξουμε από Kyanos  Orycton, μια Νάουσα Grand reserve του Μπουτάρη, μια Ράμνιστα κυρ Γιάννη, ο Άγιος χρόνος του κτήματος Αβαντίς, ένα Syrah ΓεροβασιλείουDamme Rouge και Odyssey   από Jima Winery, Αβέρωφ Rossiu di munte Giniets, ένα Nostos Mourvedre, Χωρίς να παραβλέψουμε τα εμβληματικά Ασύρτικα της Σαντορίνης.

Αν επιλέξουμε φούρνο, τότε ο τρόπος μαγειρέματος και επιλογή μυρωδικών, μπορεί να μας οδηγήσει και σε ερυθρά με πιο ισορροπημένη οξύτητα και τανίνες ,  επιλέξτε από ποικιλία  merlot,  η ένα Ροζέ από Κατώγι ΑβέρωφSauvignon και Hydria του Καριπίδη, το Ήδυσμα Δρυός, το Πλαγίως από Βιβλία Χώρα, μια καλή Νεμέα, που είναι τόσες πολλές παλιών και νέων οινοποιείων, ένα blend Chateau Ν.Λαζαρίδη ή Μέγα Οίνο του Σκούρα,  ένα Primitivo Doppio Passo.

Οι επιλέξτε από τις ποικιλίες:
Ξινόμαυρο: Πολυσύνθετο, με έντονη οξύτητα και δομή, δένει άριστα με το ψητό λίπος του αρνιού.
Αγιωργίτικο: Πιο μαλακό και φρουτώδες, ταιριάζει σε όσους προτιμούν πιο “στρογγυλά” κρασιά.
Syrah ή Cabernet Sauvignon: Αν θέλετε κάτι διεθνές, αυτά τα ερυθρά με πλούσιο σώμα θα κάνουν τη διαφορά.

🧀 Για τα συνοδευτικά (πατάτες, τυριά, πίτες):

Μαυροδάφνη ξηρή: Ιδιαίτερη επιλογή που ταιριάζει και με τυριά και με αλλαντικά.
Chardonnay: Φρουτώδη και ευχάριστο.

🍬Το Φινάλε: Τσουρέκι, Γλυκά και Κρασί-Επιδόρπιο

Μη ξεχνάτε το γλυκό τελείωμα! Γλυκά ελληνικά αρώματα θέλουν κρασί που… αγκαλιάζει το επιδόρπιο.

🍷 Οι επιλογές μας:

Μοσχάτο Σάμου: Αρωματικό, με ισορροπημένη γλυκύτητα.
Vinsanto: Από Σαντορίνη, ιδανικό για όσους αγαπούν πιο έντονες και σύνθετες γεύσεις.

Τελική Συμβουλή

Κρατήστε τα κρασιά σας στους σωστούς βαθμούς σερβιρίσματος και αφήστε τα να “αναπνεύσουν” αν πρόκειται για ερυθρά παλαίωσης. Ένα σωστά επιλεγμένο κρασί μπορεί να μετατρέψει το πασχαλινό τραπέζι σε μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και παράδοσης.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και… ποτήρια που τσουγκρίζουν με χαμόγελο! 🐣🍷

Close
Close
Sign in
Close
Cart (23)

Υποσύνολο: 1.275,75

Total Weight: 29,55 κ.

ΚαλάθιΤαμείο



23